“Det roligaste var när vi tittade på hur ljus blir till färg”

Published by Emanuelsson Emelie on

Giulia Sollazzo

Förra året var första gången som Giulia Sollazzo, 14 år, var med på IGEday. Det var hennes väns pappa som berättade om IGEday. Han arbetar på företaget Intertek som Giulia och hennes vän valde att besöka.

Innan besöket hade hon inte så höga förväntningar utan såg det mer som en rolig dag med sin vän. Väl på Intertek började dagen med en övning i att lära känna varandra. Det gillade Giulia mycket, eftersom de flesta inte kände varandra sedan tidigare.

– Dagen var jätterolig! Vi fick titta på hur ljus blir till färg och jag tänkte direkt på skolämnet Fysik. Jag kände att jag förstod hur det är att arbeta med teknik.

Giulia har inga direkta kvinnliga förebilder inom teknik. De hon främst tänker på är tjejerna i Avengers.

– Det enda som är konstigt med serier är att tjejerna alltid har samma karaktärer. Killarna är ofta helt olika varandra, men alla tjejer påminner om varandra.

När Giulia tänker på ordet ingenjör tänker hon på ett praktiskt arbete. Hon tänker på en person som kontrollerar att saker och ting fungerar. Ordet teknik ger henne fler associationer, som att lösa problem, att utforma saker eller till och med att forska.

Nästa år vill Giulia vara med på IGEday igen. Denna gång behöver hon inte gå med en vän. Nu vet hon vad det innebär.

– Jag tror jag kommer försöka besöka KTH. Där vill jag läsa en dag!

Giulia Sollazzo
Categories: Storys