Detta visste du inte om våra Partnerföretag!

IGEday skulle inte vara genomförbart utan samarbetet med våra härliga partners! Därför kommer här lite kul fakta om dem som du kanske inte visste!

Först ut – våra Guldpartners!

BillerudKorsnäs är bra på mycket! Bland annat fick de i år, för femte året i rad, utmärkelsen Guld av organisationen EcoVadis, som utvärderar företag i fyra kategorier: Miljö, Arbetskraft & Mänskliga Rättigheter, Etik och Hållbart Inköp. BillerudKorsnäs fortsätter därmed att vara en del av toppskiktet av de 50 000 företag EcoVadis utvärderar – superbra, tycker vi på IGEday!

Kiwa Inspecta jobbar inte bara med besiktning, prövning och certifiering av produkter – de säkerhetscertifierar människor också! På Welding Studio i Örebro kan man avlägga sitt certifieringsprov som svetsare. Det kan verka som en liten åtgärd, men den har på kort tid ökat kompetensen i Skåne och är en viktig del av Kiwa Inspectas helhetstänk kring sina lösningar!

Södra välkomnar under 2019 företagets första digitala robotmedarbetare, Clerk! Clerk är en mjukvarurobot som arbetar på sex avdelningar där roboten bland annat hjälper till med fakturahantering, bokföring och att ta fram rapporter. Clerk är bäst på uppgifter som är regelbunda, repetetiva och tidskrävande, alltså precis såna uppgifter som många människor gärna vill ha hjälp med! Tror du att fler företag kommer få robotmedarbetare i framtiden?

Volvo Cars lanserar snart sin första elbil – redan i vinter! Den kommer att heta Polestar 2 och förhoppningen är att den kommer att bli den första riktiga svenska utmanaren till Teslas bilar! Standarden för Polestar 2 kommer att vara vegansk klädsel, hur coolt är inte det? Dessutom kommer varken nyckel eller startknapp att behövas – det är bara att trycka på pedalen och köra.

Utöver våra Guldpartners har vi också fem fantastiska Silverpartners – läs mer om dem nedan!

Bjerking jobbar med mångfald på fler sätt än bara IGEday. Till exempel är de ett av de företag i Uppsala som bjuder in tusen nyanlända svenskar till årets bandyfinal. Inbjudan riktar sig till SFI-elever och vänfamiljer i och kring Uppsala.

Cygni utsågs 2018 till Europas Bästa Arbetsplats för fjärde gången! Bakom utmärkelsen står stiftelsen Great Place To Work som årligen genomför världens största medarbetarundersökning där mer än 10 miljoner medarbetare i drygt 50 länder svarar på frågor om sin arbetsplats.

Epidemic Sound har en supercool VD, Oscar Höglund. I år valdes han till Årets Förändringsledare i kategorin Techbolag! Motiveringen berättar att Oscar visat prov på entreprenörskap, fantastiskt driv samt en förmåga att på ett modigt sätt ta för sig i en globalt konkurrensutsatt bransch.

FLIR stödjer The Kifaru Rising Project, ett projekt för att hindra tjuvskytte av noshörningar i Kenya. WWF ingenjörer har använt sig av FLIRs utrustning i fält sedan 2016, och tack vare värmedetektorer på utrustningen kan tjuvskyttar lättare upptäckas i när det är natt och mörkt.

GKN Aerospace deltar i år i EU-projektet Clean Sky 2. Under första Clean Sky-projektet utvecklades och demonstrerades teknologier som minskar koldioxidutsläpp, och under Clean Sky 2 har som målsättning att minska flygplans vikt med upp till 30%. Slutmålet är att minska utsläpp från flyg med 75% år 2050.

March 6, 2019