Hos vår silversponsor Delphi visar man att kvinnor kan!

Ni kanske trodde att vi hade presenterat alla våra sponsorer nu, men så är det inte. Nu på tur att presenteras för er är Delphi i Göteborg! Delphi är silversponsor till IGEday 2015 samt en av världens största teknikleverantörer till automotive and commercial vehicle markets. Superspännande! Delphi arbetar bland annat på grymma teknikprojekt med Volvo, ett annat IGEday-företag:

http://delphi.com/media/pressreleases/2014/10/02/delphi-first-to-market-with-integrated-radar-and-camera-system-on-volvo-cars

Vi fick höra mer om vad Elham Nozari arbetar med och varför hon trivs så bra som ingenjör på Delphi!

Vem är du och vad är dina intressen?

Jag är gift och jag och min man bor i Sverige och jobbar som Funktion Owner Lead. Min man var min bästa vän redan när jag var 20 år och idag är vi gifta och han är fortfarande min bästa vän. Min övriga familj bor kvar i Iran. Jag studerade Software engineering (4 år), Interior Design (18 månader), Psykologi -Transactional analys (2 år) i Iran och Management engineering (2years) i Italien. Jag ville flytta till ett annat land för inte bara för att få det bättre utan också få ett annorlunda liv än livet i Iran.

Jag tycker om att resa, spela tennis, gå på teater och se på TV serier (mina favoriter: Friends, Breaking bad, True detective, Orange is the new black,..) samt trädgårdsarbete och att jag skriver dagbok.

Var jobbar du och vad är din roll?

Jag arbetar som Sensing Function Owner lead på Delphi (Electronic and Safety). Min roll har ett konstigt namn och det beror på att vi måste veta vem som är Function Owner. För våra projekt finns det en stor efterfrågan på samverkan mellan Delphi och kunden att uppnå en bra och säker funktion, det är vad min arbetsgrupp arbetar med.

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet?

Jag deltar i många möten både interna möten, möte med kunden och möte med andra Delphi enheter. Vi uppdaterar våra tidplaner veckovis för våra kunder. En av de största uppgifterna för vårt team är ”tracka”och kontrollera att problemen blir lösta. Vi många föreläsningar på i Delphi varje månad för att vi skall bättre.

Hur kommer det sig att du blev just ingenjör?

På grund av kärlek att hitta lösningar på svåra problem och jag gillar utmaningar.

Vad är det roligaste/bästa med att jobba som ingenjör?

Jag har en mångkulturell bakgrund och Delphi är ett mångkulturellt företag. Jag får användning för min kompetens i denna roll och jag älskar det. Jag älskar att arbeta med modern teknik och nya produkter.

Varför är det viktigt att fler tjejer blir ingenjörer tycker du?

Vi kan hjälpa till att göra en bättre värld genom att vi lär oss att lösa problem i vårt jobb kan vi enklare lösa större problem i våra liv. Vi kan påverka så vi får det mer jämställt i arbetet och hemma samt visa att vi kvinnor också kan.

Vad väntar tjejerna vid ett besök hos er under IGEday?

De kommer att se vår fina arbetsmiljö och några av våra produkter.

Berätta något som många kanske inte vet om Delphi!

På Delphi arbetar vi tillsammans med olika kulturer, olika åldrar, olika kön, olika sätt och olika vanor, men vi är ett kraftfullt team och alla våra olikheter hjälper oss att fungera bättre!

 

Delphi är redan fullbokat inför IGEday 2015 men lägg namnet på minnet inför IGEday 2016 ifall du vill se hur man gör inspirerande teknik!

March 5, 2015