Krönika – Inför Womengineer Magasin

Med fem dagar kvar till IGEday och en dag kvar tills Womengineer Magazine släpps, kommer här en krönika från vår superstar Hannah Petersson!

Vad gör en ingenjör?

Ja, vem vet egentligen det? Det gjorde i alla fall inte jag när jag bestämde mig för att plugga. För mig var det mer inriktningen som drog – rymdteknik – och civilingenjörstiteln kom som något extra kan man säga. Nu har jag precis tagit examen, och förutom att uppskatta allt jag lärt mig om just rymden kan jag också uppskatta allt jag lärt mig inom ingenjörskonsten.

Det här att man inte vet vad en ingenjör gör, det verkar vara ganska vanligt. Mitt teknikintresse kom snarare av att jag var duktig på matematik och fysik, vilket jag tror att flera kan känna igen sig i. Ett intresse måste ju börja någonstans, och oavsett var är jag glad att det resulterade i teknik för mig.

Enligt SCB finns det över 100 000 utbildade civilingenjörer i Sverige, och nu är även jag själv inkluderad i den skaran. Vi hoppas att du inte kommer snegla på en ingenjörsutbildning, tänka att det kanske skulle kunna varit roligt, men välja bort den för att du inte vet så mycket om den eller tror att du inte skulle passa in. Därför har vi valt att lyfta fram flera coola och inspirerande teknikkvinnor i årets nummer av Womengineer Magazine!

Författare: Hannah Petersson (Läs mer om Hannah i hennes blogg här: http://womengineer.org/blogg/space-up-your-life/)

March 24, 2019