Möt vår silversponsor Tetra Pak och deras trainee Amelie Andersson!

Idag fortsätter vi presentationerna av sponsorerna till IGEday 2015! IGEday 2015 har flera silversponsorer som hjälper till att möjliggöra dagen för över 1300 tjejer. Tetra Pak är en av dem och vi ställde några frågor om hur det är på Tetra Pak till deras trainee Amelie. Amelie är nybakad ingenjör, precis som flera i IGEdays projektgrupp, och tycker att ingenjörsyrket öppnar många möjligheter efter examen:)

Tetra Pak deltar även under IGEday den 26/3 då hela 50 glada tjejer får möjligheten att besöka dem i Lund. Ta chansen att få lära dig mer om företaget och anmäl dig innan den 10/3!

Vem är du och vad är dina intressen?
Jag är 26 år och avslutade mina ingenjörsstudier i somras. När jag inte är på jobbet tycker jag om att träna, resa samt umgås med familj och vänner. Tidigare ägnade jag mycket tid åt fotboll nu blir det mer tid på gymmet och till andra sporter.

Var jobbar du och vad är din roll?
Jag arbetar för tillfället som Maintenance & Performance Engineer trainee på Tetra Pak. Denna traineetjänst innebär att jag under två år kommer att göra jobbrotationer inom olika avdelningar på Tetra Pak för att sedan fortsätta till en ”vanlig” tjänst. Syftet med detta är att jag genom rotationer ska få en bred förståelse för företaget och samtidigt lära mig olika delar inom företaget. Dessutom är det en möjlighet för mig att träffa många människor!

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet?
Eftersom jag roterar mellan olika områden och projekt kan dagarna se väldigt olika ut. Den senaste veckan har jag arbetat mycket för mig själv med att planera ett nytt mini-projekt.  Innan jul var jag involverad i ett annat projekt som handlar om att utveckla nya funktioner till vårt underhållssystem. Då bestod dagarna istället av möten med kollegor där vi diskuterade hur vi skulle komma dit vi ville.

Hur kommer det sig att du blev just ingenjör?
Att jag blev ingenjör var absolut inte bestämt från början. På min ansökningslista till universitetet fanns alla möjliga utbildningar med. Där fanns (såklart) civilingenjörsutbildningen men även helt andra utbildningar som optiker, sjukgymnast och lärare. Jag ville göra så mycket! Sedan gymnasiet visste jag att jag tyckte matte var väldigt roligt och ville lära mig mer om ekonomi, därför hamnade civilingenjör och inriktningen industriell ekonomi högst upp. Och det är något jag inte ångrar idag! Som civilingenjör finns det många möjligheter och vägar att gå efter examen. Flera av dem jag studerade med arbetar idag inom olika områden. Någon har valt att gå vidare inom försäljning, någon som projektledare, en annan ville ägna sig åt forskning och en arbetar idag som lärare. Som civilingenjör behöver du helt enkelt inte begränsa dig, möjligheterna är många.

Vad är det roligaste/bästa med att jobba som ingenjör?
Det bästa med mitt arbete är att jag får prova på många olika saker och områden. Varje dag lär jag mig något nytt! Det jag tycker är roligast är när jag får arbeta med andra och tillsammans kommer på en lösning till ett problem.

Varför är det viktigt att fler tjejer blir ingenjörer tycker du?
Fler tjejer behövs för att vi ska få jämställda och diversifierade arbetsplatser! Jag tror att den bästa gruppen är den grupp där människor kompletterar varandra och är olika. Genom detta kan fler åsikter och infallsvinklar fås vilket
skapar bättre diskussioner kring problem och lösningar.

Vad väntar tjejerna vid ett besök hos er under IGEday?
IGEday kommer att ge dig en inblick i vår vardag på Tetra Pak och en möjlighet att få testa på flera spännande saker som en ingenjör kan arbeta med här. Dessutom är det ett gyllene tillfälle för dig att ställa alla möjliga frågor till våra ingenjörer på plats.

Berätta något som många kanske inte vet om företaget du arbetar på!
Något du kanske inte visste om Tetra Pak är att vi nyligen lanserade en helt växtbaserad och fullt förnybar förpackning! Det känns bra att miljö och hållbarhet ständigt är i fokus. En helt annan sak som jag sätter värde på är vårt gym och idrottshall där det erbjuds olika aktiviteter varje dag. Allt mellan zumba och innebandy. Det finns något för alla!

February 6, 2015