Vad är IGEday?

Hej!

Sverige anser sig vara ett av de mest jämställda länderna i världen, men 2018 var bara 28 procent av civilingenjörerna och högskoleingenjörerna kvinnor. Siffran är hämtad ur rapporten “Teknisk Obalans” som IVA, Sveriges Ingenjörer och Teknikföretagen släppte i Mars.

Rapporten fastslår också att fler unga genom behöver förstå sig på vad det innebär att vara ingenjör genom praktiska övningar och i möten med förebilder. Det är därför det årliga eventet Introduce a Girl to Engineering Day är ett steg i rätt riktning för Sveriges framtid. Eventet annordnas årligen av Womengineer och är en dag då unga tjejer och icke-binära bjuds in till företag runt om i Sverige för att se vad en ingenjör gör.

På denna sida finner du blogginlägg från oss som på ett bra sätt beskriver vad IGEday är för något. Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss!


Senaste nyheterna

Så gick det!

Vilka var där? Vad hände egentligen? Finns jag med på bild? Klicka vidare på länkarna nedan för att läsa om…

Imorgon smäller det!

Nu är det inte många timmar kvar till de första företagen öppnar upp sina dörrar för tjejer och icke-binära i…

Inblick i arbetslivet ger hopp om framtiden som ingenjör

Idag välkomnar vi 18 unga tjejer på IGEDay, Introduce a Girl to Engineering Day, för att få en inblick i vad en ingenjör kan jobba med. En som vet vad som väntar dem är Alva Svantesson, 19 år, som var med på Ahlsells IGEDay förra året. Sedan juli förra året jobbar hon i några av våra butiker.

1 2 5